Skupaj poskrbimo za naše zdravje

Društvo Motivakcijaizvaja vadbo PILATES NA VRHNIKI  že od leta 2015. Pilates je oblika vadbe, ki je kombinirana iz  telesnega zavedanja, pravilnega dihanja in tekočega nadzorovanega gibanja.  Pilates  je pravzaprav način življenja, za boljše počutje. Je edinstvena vadba, pri kateri krepimo mišice celega telesa, pridobivamo na moči, izboljšujemo telesno gibljivost, koordinacijo in vzdržljivost.

Nova sezona pilatesase začne prvega septembra 2020. Vsak torek in četrtek, se gibamo v mali telovadnici OŠ Ivana Cankarja na Lošci 1,  v dveh skupinah in v omejenem številu. Rezervacije sprejemamo na 040 559 991.

Večina vadb poteka pod vodstvom inštruktorice športne rekreacije pilates, Brede Štupica. Najbolj nas motivirajo naše zadovoljne stranke, ki nam povedo kako jim pilates izboljšuje zdravje in povečuje kvaliteto življenja. Združuje nas strast do pilatesa in dobra energija.

Od 20,00 do 21,00 ure bo potekal ZAČETNI KLASIČNI PILATES na blazinah. Pilates vadbo priporočajo fizioterapevti in zdravniki. Vadba je primerna za vse začetnike in tiste, ki skrbijo za svoje zdravje.

Od 19,00 do 20,00 ure bo potekal NADALJEVALNI ULTRA PILATES. Vadba je primerna za osebe, ki že poznajo pilates. Posebnost programa je, da vadba vsebuje poleg klasičnih elementov  pilatesa tudi elemente za izboljšanje kondicijske vzdržljivosti.

Pri obeh vadbah se  intenzivnost vadbe prilagodi večini udeležencev in se postopoma stopnjuje, zato je pomembno, da k vadbi pristopite že takoj na začetku sezone.

V mesecu septembru ste vsi, ki to berete vabljeni na brezplačno testiranje telesne pripravljenosti European Fitness Badge. Z udeležbo na EFB preizkusu vsak posameznik na enostaven način preveri svojo vzdržljivost, moč, koordinacijo in gibljivost. Na podlagi posameznih rezultatov prejme priznanje za nivo telesne pripravljenosti, ki vsebuje individualno svetovanje s priporočili. Svoj rezultat lahko primerja s posamezniki svoje starosti in spola na evropski ravni, s ponovnim testiranjem čez 6 ali 12 mesecev pa preveri svoj napredek. Datum sledi naknadno. Sledite nam na facebooku: Društvo motivakcija. Obvezne prijave na kontakt društva.

Izvedbo športno rekreativnega programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne Unije Slovenije.

Smo člani Športne zveze Vrhnika.

Smo nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo Športne unije Slovenije, ki pomeni prizadevanje pri promociji organizirane, redne in strokovno vode

ne športno rekreativne vadbe.
Podporo projektu je s podpisom pisma podpore izrazilo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.

Društvo Motivakcija sodeluje z Društvom Kneipp Vrhnika. Občasno se udeležujemo skupnih dogodkov in izvajamo organizirano v

adbo. Zanimajo nas zdravilna zelišča in vse kar krepi naše zdravje in  nam izboljša kvaliteto življenja.

Ne skrbimo samo za svoje telesno, ampak tudi duševno zdravje. V sodelovanju z Ano Podlipnik, psihosocialno svetovalko

organiziramo skupinske terapije PREDIHAJMO STRES. Na srečanjih lahko spoznate različne sprostitvene tehnike in ste deležni skupinske terapevtske obravnave po kognitivno vedenjski metodi. Začnemo septembra. Rezervirajte si mesto.

Dobrodošli v naši družbi.

Društvo Motivakcija

kontakt 040 559 991

Zapisala : Breda Štupica, inštruktorica športne rekreacije pilates