Novičke Športne zveze Vrhnika – december 2014

V obdobju od 11. novembra do 8. decembra, ko oddajamo decembrski prispevek, smo opravili precej dela. Tako vsaj mislimo. Na dan oddaje prejšnjega prispevka smo se v razširjeni sestavi sestali člani delovne skupine za pripravo Pravilnika o sofinanciranju Letnega programa športa v Občini Vrhnika. Uskladili smo mnenja v zvezi s predlogom za določitev faktorjev za vrednotenje športnih objektov in pripravili predlog za obravnavo na Izvršnem odboru. Na redni seji smo se sestali 18. novembra. Po razpravi smo oblikovali končno besedilo pravilnika, za katerega smo ocenili, da je primeren za obravnavo na občinskem svetu. Dogovorili smo se, da besedilo na delovnem srečanju predstavimo županu občine, kar smo izvedli že 20. novembra. Ker pa pravilnik ni edina stvar, s katero se ukvarjamo, smo na že omenjeni seji sprejeli tudi sklep, da pripravimo volilno sejo skupščine zveze ter da zaenkrat Komisija za izbor športnika leta in Odbor za izvedbo prireditve ostaneta v isti sestavi, v kolikor se člani teh delovnih teles s tem strinjajo.

Dogovorili smo se tudi, da se člani Izvršnega odbora pred sejo skupščine še enkrat sestanemo, ter določimo dnevni red volilne seje skupščine in gradivo za skupščino.

Torek, 18. novembra, smo res v celoti namenili našemu prostovoljnemu delu na področju športa, saj smo se že v dopoldanskih urah udeležili celodnevnega posveta Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na temo Letnega programa športa na lokalni ravni. Posvet je bil namenjen odgovornim za področje športa v občinah, predstavnikom občinskih javnih zavodov za šport in občinskim športnim zvezam. Seznanili smo se z novostmi in skrbmi, ki  zaradi novo sprejetega Nacionalnega programa športa RS 2014-2023 in Izvedbenega načrta NPŠ, tarejo uslužbence nekaterih, predvsem manjših občin. 

V drugi polovici novembra so se sestali  člani našega Nadzornega odbora. Po pregledu poslovanja so pripravili poročilo, ki ga bodo predstavili na seji skupščine.

Zadnjo nedeljo v novembru smo bili na praznovanju 60. obletnice delovanja Strelskega društva Vrhnika. Društvo se nam je za uspešno sodelovanje zahvalilo s priznanjem, zveza pa je društvu ob jubileju podelila plaketo. Vsem zbranim smo povedali, da smo ponosni, da so med našimi člani tako dejavna društva, s tako dolgo tradicijo.

V začetku decembra smo Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, tako kot ostali izbrani izvajalci letnega programa športa,  na podlagi Pogodbe o sofinanciranju športnih vsebin iz občinskega proračuna  v letu 2014, predložili zaključno poročilo ter dokazila o izvedbi programov.

Prvi torek v decembru smo se sestali člani Izvršnega odbora zveze na predvidoma zadnji seji v tem mandatu. Pregledali smo pripravljeno gradivo za sejo volilne skupščine, oblikovali dnevni red ter se dogovorili o operativni izvedbi seje, za katero smo določili datum 11. december.  Ker prispevek oddajamo pred sejo, bomo več o seji skupščine lahko napisali v januarskih novičkah.

Povabljeni smo na tradicionalno prireditev »Športnik leta 2014«, ki jo prireja Društvo športnih novinarjev Slovenije v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez. Na gala prireditvi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bodo svečano razglasili najboljše športnike v državi. Prireditev bo vodil Igor E. Bergant, pomagale pa mu bodo športne novinarke in novinarji različnih slovenskih medijev.

S strani Občine Vrhnika smo prejeli predlog Letnega programa športa za leto 2015 ter analizo za leto 2014. Na podlagi določil novega pravilnika mora občinski svet pred sprejetjem tega dokumenta pridobiti soglasje Izvršnega odbora Športne zveze Vrhnika. Potrudili se bomo, da bomo soglasje pravočasno posredovali in s tem omogočili sprejem dokumenta. Kot nam je znano, naj bi bila tako pravilnik, za katerega smo pripravili tudi obrazložitev za pristojne organe občine, kot tudi letni program športa obravnavana na seji občinskega sveta konec decembra. 

Na področju regijskega povezovanja načrtujemo, da se bomo sredi decembra sestali predstavniki športnih zvez: Postojna, Pivka, Loška dolina, Cerknica, Logatec in Vrhnika. V času pisanja prispevka se za datum in kraj srečanja še dogovarjamo.

Predstavnica naše športne zveze se bom v vlogi predstavnice Notranjske regije 16. decembra udeležila kar dveh skupščin OKS-ZŠZ, ki bosta v Ljubljani. Najprej bo redna letna skupščina, z običajnim dnevnim redom, potem pa še volilna skupščina. Vsi, ki vsaj malo spremljate šport, gotovo veste, da dr. Janez Kocijančič, ki je prvi in do sedaj edini predsednik te organizacije, za ta položaj ne bo več kandidiral. Zamenjati ga bo skušal eden od treh kandidatov: Bogdan Gabrovec,  Zoran Janković ali Andraž Vehovar. Pred štirimi leti,  ko sta se za položaj predsednika pomerila Janez Kocijančič in Milan Krajnc, je bil razplet predvidljiv, saj je dolgoletni prvi mož OKS protikandidata gladko premagal z rezultatom 96:20. Letošnje volitve niso tako predvidljive. Predvideva se, da bo predsednik OKS znan šele v drugem krogu, saj v prvem krogu verjetno nihče ne bo prejel večine glasov, prisotnih na skupščini. Tudi za ostale organe naše krovne organizacije je kandidatov precej več, kot se jih voli. O izidu vas bomo obvestili v naslednjih novičkah.

Na podlagi našega poziva za posredovanje predlogov za podelitev priznanj športnikom in športnim delavcem za osvojene športne dosežke v letu 2014, smo že začeli prejemati prve predloge. Pridružite se nam na tradicionalni prireditvi »Športnik Vrhnike za leto 2014«, ki bo predvidoma v petek, 30. januarja 2015, v Športni dvorani pri Osnovni šoli Antona Martina Slomška. Prostora bo tokrat za vse dovolj; športnice in športniki pa so se tudi v letu 2014 izjemno dokazali, tako da boste zagotovo prijetno presenečeni.  

Spletno stran www.sportnazveza-vrhnika.si redno dopolnjujemo z aktualnimi novicami. Prosimo vas, da nam posredujete informacije o dogodkih v vaših društvih in klubih.

Vsem našim članom je za potrebe oglaševanja v parku pred telovadnico Partizan na voljo 

oglasni pano. Za vse informacije nas pokličite na telefon 041 820 764 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Uradne ure so vsak torek od 16. do 18. ure v pisarni Športne zveze Vrhnika, v pritličju poslovnega dela telovadnice Partizan.

 

Mirne, ponosne in vesele decembrske praznike vam želimo,

v novem letu pa 365 srečnih, športno obarvanih dni.

 

 

                                                                                              Športna zveza Vrhnika