Nacionalni teden prostovoljstva

Med 16. in 22. majem bo potekal Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga sedemnajsto leto organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Pod sloganom »Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo.« bodo imele v okviru različnih dogodkov v desetih krajih po Sloveniji osrednje mesto prostovoljske organizacije in njihove aktivnosti kot tudi dosežki prostovoljcev.

Osrednji dogodek bo v Ljubljani, 17. maja, kjer se bo predstavilo več kot 80 prostovoljskih organizacij in njihovi prostovoljci.

SF_NTP 2016_WEB_Banner_607x316.png

Veseli dan prostovoljstva bo 17. maja, od 13. do 17. ure, na Prešernovem trgu v Ljubljani. Predstavilo se bo več kot 80 prostovoljskih organizacij, ki bodo na enem mestu pokazale, da so prostovoljci bolj veseli in bolj zdravi ljudje. V pogovorih bodo lahko obiskovalci spoznali, komu in zakaj bi lahko namenili nekaj svojega prostega časa. Predvsem pa je Veseli dan namenjen zabavi, prijetnemu druženju in mreženju med prostovoljci in organizacijami ter obiskovalci. 

Slovenska filantropija drugič organizira Slovesni dan prostovoljstva, kjer bodo podeljena priznanja Prostovoljstvu prijaznim mestom, Naj prostovoljcu zaposlenemu v javni upravi ter junakom našega časa, ki so učenci osnovnih in srednjih šol. Slavje bo potekalo 19. maja 2016, ob 14. uri v dvorani Konjičanka v Slovenskih Konjicah.

Nacionalni teden prostovoljstva (prej Festival prostovoljstva) Slovenska filantropija v sodelovanju z mnogimi organizacijami iz vse Slovenije pripravlja že sedemnajst let zapored. Po celi Sloveniji potekajo različni dogodki povezani s prostovoljstvom, najbolj pa je obiskan Veseli dan prostovoljstva, ki tradicionalno pod pokroviteljstvom župana poteka v središču Ljubljane.

Večja dogodka sta organizirana v Mariboru in Novi Gorici, aktivnosti pa bodo potekale še v Dolenji Trebuši, Ljubljani, Novem mestu, Polzeli, na Ptuju, v Trbovljah, Velikih Laščah in Zagorju ob Savi.

ObiščiteNacionalni teden prostovoljstva in se sami prepričajte, da je dogodek ustvarjen za vse generacije, za vse barve, za vsa znanja in z ljubeznijo.