NOVIČKE ŠPORTNE ZVEZE VRHNIKA

ŠPORTNI UTRINEK NA VRHNIKI SREČANJA Z VRHUNSKIMI ŠPORTNIKI- POVABILO

Športna zveza Vrhnike se je ob velikih uspehih naših športnikov odločila za izvedbo nove oblike promocijske športno, kulturne prireditve s sloganom »Športni utrinek na Vrhniki«. Njen osnovni namen je predstavitev vrhunskih vrhniških športnikov najširši javnosti, vsem podpornikom in ljubiteljem športa in navijačem ob vrhunskih dosežkih vrhniških športnikov na največjih mednarodnih tekmovanjih. Prireditev tako omogoča, da občani Vrhnike tako kot drugod, ponosno pozdravijo svoje športne junake in se njihovi vrhunski športni rezultati dostojno proslavijo. S tem se promovira šport, športna panoga kateri športniki pripadajo in občina Vrhnika od kod le ti izhajajo. Zamisel je, da se prireditev lahko izvede v dvorani Cankarjevega doma, kateri od vrhniških športnih dvoran ali na prostem in to v obliki pogovora voditelja in športnika ter obiskovalci. Za popestritev dogajanja, pa se izvedejo točke kulturno, športno ali zabavnega značaja. Po zaključku programa, pa se v preddverju zaključi še s družabnim srečanjem udeležencev z možnostjo neposrednega pogovora s športnikom. Seveda vse to velja tudi za ekipe ali člane državnih reprezentanc. Prireditev se izvede občasno za počastitev izjemnih vrhunskih športnih rezultatov in dosežkov.

Prvi, ki mu je prireditev namenjena je vrhunski alpski smučar Vrhničan, Štefan Hadalin. Z vrhunskimi rezultati opozarja nase že nekaj zadnjih let in je že bil Športnik Vrhnike leta 2013 ter tudi prejemnik zlatih plaket v okviru izbora Športnika leta v organizaciji Športne zveze Vrhnika. Letos, pa smo lahko še prav ponosni na Štefana Hadalina, ki je osvojil naslov dvakratnega svetovnega mladinskega prvaka in ki si je zlata odličja priboril v Olimpijskem Sočiju. Še kot mladinec, pa je že  letos osvojil v članski konkurenci dvakratni naslov državnega prvaka v slalomu in kombinaciji. Za vse dosežke mu na tem mestu tudi v imenu Športne zveze Vrhnika iskreno čestitamo. Menimo, da si zaradi teh izjemnih rezultatov zasluži, da  je prvi, ki mu bo naša prireditev namenjena. Tudi drugače je izjemno pozitivna osebnost, skromen in kot  pravi športnik, odločen, da uspe, ki trdo in zavzeto trenira, se marsičemu odpoveduje in je vse podredil svojemu cilju, biti najboljši na svetu. In ravno to mu je v mladinski kategoriji letos dvakrat že uspelo. Vas zanima kakšni so njegovi cilji za naprej, kako poteka njegov dnevni urnik, kako premaguje napore treninga, kaj ga najbolj veseli? Vse to, pa še marsikaj zanimivega boste iz prve roke izvedeli na sami prireditvi. Tudi sami mu boste lahko postavili vprašanja, mu stisnili roko ali z njim naredili selfi. Pridite vsi! S tem se bomo skupaj poveselili in mu izrazili priznanje in čast, da je eden tistih, ki so ponesli ime Vrhnike na športni zemljevid Sveta.

Športna zveza Vrhnike, vas vljudno vabi, da se nam pridružite v petek, 10.6.2016, ob 19.00 uri, v Cankarjevem domu na Vrhniki.

 

Športna zveza Vrhnike