KRSTNA IZVEDBA PRIREDITVE ŠPORTNI UTRINEK NA VRHNIKI JE BILA USPEŠNO IZPELJANA

Pa smo jo izpeljali. Prireditev »Športni utrinek na Vrhniki » je resnično zasijala kot meteorit na vrhniškem športnem nebu, saj je ura in pol zanimivega dogajanja na odru Velike dvorane Cankarjevega doma, vse prehitro minilo. Verjamemo, da si bo marsikdo od obiskovalcev zapomnil lep športni večer, ki je bil 10.6.2016, datum, ki je za zimski šport prej nenavaden. 

Zasluga za to gre prav gotovo Štefanu Hadalinu in voditelju Mihi Deželaku, ki sta vodila zelo zanimiv in živahen pogovor o športni poti mladega perspektivnega smučarja.  Tako smo poslušalci izvedeli prav vse od Štefanovih otroških dni , prvih zavojih s smučmi, šoli, uspehih do trdega treninga, veliko potovanj, odsotnosti od doma, partnerici in času, ki ga preživita skupaj. Tudi vprašanja iz skoraj čisto polne Velike dvorane Cankarjevega doma, so kar deževala  in jim ni bilo videti konca. Tem za pogovor še zdaleč ni zmanjkalo in po prireditvi se je športno kramljanje in slikanje s Štefanom nadaljevalo še dolgo v noč. Podrobnejši opis dogajanja si lahko ogledate na spletni povezavi http://www.mojaobcina.si/vrhnika/novice/sport/reprezentant-ki-bi-rad-smucal-na-ulovki.html. Fotografije, pa so objavljene tudi v naši galeriji.

Za izpeljavo takšne prireditve, pa je potrebnih veliko prostovoljcev, ki bodisi s svojim nastopom ali s svojo pomočjo pri organizaciji in med prireditvijo v zaodrju pripomorejo k njeni uspešni izvedbi. Zato gre zahvala ravnateljici Osnovne šole Antona Martina Slomška ga. Darji Guzelj, ki je naredila ogromno dela z organizacijo obiska Štefana Hadalina na šoli, z koordinacijo nastopajočih mažoretk in plesalk. Najlepše se zahvaljujemo vsem učenkam in učencem Osnovne šole Antona Martina Slomška in njihovim staršem, ki so nastopali ali kako drugače sodelovali pri projektu. Enako požrtvovalnim učiteljicam mentoricam, ki so nastope pripravile. Prav posebni bi se želeli zahvaliti ga. Sonji Sečnik, prvi Štefanovi učiteljici in razredničarki v prvem in drugem razredu osnovne šole. Zahvala gre mladim športnikom Mihi Podobniku, Gašperju Ovnu in Jobu Petrovčiču in njihovim trenerjem, ki so sodelovali v točki športni izziv.

Prireditev si je v celoti ogledal župan Občine Vrhnika g. Stojan Jakin, ki jo je tudi idejno in materialno podpiral vse od nastanka ideje, da jo organiziramo.  Zato se mu prav lepo zahvaljujemo in tudi cenimo njegovi podpori, ki jo daje vrhniškemu športu.

Zahvala gre tudi vsem zaposlenim v ZIC, ki so profesionalno in človeško pomagali, ko naše roke niso bile dovolj. Zahvala tudi Smučarskemu društvu Vrhnika, ki se je imenitno predstavil v preddverju Cankarjevega doma.

Ker je vedno nehvaležno naštevati vse, ki so pomagali, saj hitro koga izpustiš, boi se zahvalil tudi vsem, ki jih nisem imenoval.  Zahvalil bi se vsem kolegicam in kolegom Športne zveze, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve. Tudi sponzorji so nam izdatno pomagali in zato najlepša hvala firmam: LIDO, Berzo, Orel in Toner predstavnikom medijev Naš Časopis, Delo, Radio 1, Primorske novice.

Brez čudovite publike, resničnih prijateljev športa, ki ste prišli v tako presenetljivem številu ta prireditev ne bi tako uspela. Zato hvala vam in hkrati povabilo, ko bo naslednja prireditev »Športni utrinek na Vrhniki«.