ZEVSOV DAN ŠPORTA 2016 JE USPEŠNO ZA NAMI

V soboto dopoldan dne 17.12.2016, je v trgovskem centru Spar na Vrhniki v organizaciji Športne zveze Vrhnika, potekala naša zadnja promocijska prireditev v letu 2016. 

Združeni klubi in športna društva v okviru Športne zveze Vrhnika so se na najlepši možni način predstavili najširši javnosti. Izkoristili smo čas pred prazničnimi nakupi, da čim večjemu številu obiskovalcem nakupovalnega centra, naša društva neposredno predstavijo svoje delovanje ter to z igro in s praktičnim preizkušanjem gibalnih veščin za otroke, z metanjem žoge na mini koš, streli z nogo ali z floorball palico na mini gol, popestrijo dopoldansko družinsko nakupovanje. Planinsko društvo Vrhnika je na svoji bogato s plakati in fotografijami opremljeno stojnico, prikazovalo še zanimiv video o gradnji Razglednega stolpa na Planini nad Vrhniko. Otroci so lahko preizkusili rekvizite za ritmično gimnastiko in ta prave boksarske rokavice. Vsak je dobil majico, sladkarije, kolajno in letake z informacijami o delovanju društev, vpisu v vadbo, urniki vadbe in vsemi koristnimi kontakti. Odzivi obiskovalcev so bili pozitivni, čeprav so bili najprej malo presenečeni kaj se tokrat dogaja v Sparu. Otroci, ki so jih nagovorili trenerji in igralci sodelujočih društev, pa so se takoj vključili v igro metanja na koš, nogometa in floorballa. Med tem časom, pa so starši v miru lahko opravili nakupe v trgovinah, ali popili dopoldansko kavico in poklepetali z znanci. In kar težko je bilo staršem prepričati nadobudneže, da je potrebno iti naprej po opravkih. Ob stojnicah se je ustavilo veliko znanih vrhniških obrazov, ki so v večini izražali pohvale nad izvirno idejo in zanimivo izvedbo.

Na prireditvi so sodelovali članice in člani Košarkarskega društva Vrhnika, Športnega društva Dren- nogometna sekcija, Športnega društva Vrhnika- floorball sekcija, Gimnastično društvo Vrhnika, Smučarsko društvo Vrhnika, Planinsko društvo Vrhnika, Nogometni klub Vrhnika, ŠD Sent in Boksarski klub Barje. Zaradi omejenega prostora in velikega števila sodelujočih društev, je bilo potrebno »stopit skupaj in se malo stisnit« kar so društva storila z veliko mero dobre volje ter tudi na tej simbolni ravni pokazala, da smo lahko vsi skupaj ena velika športna družina.

Vsem članom sodelujočih društev in Gorazdu Petrovčiču, članu IO Športne zveze Vrhnika, ki je poskrbel za logistiko in postavil stojnice, se najlepše zahvaljujemo za čas in trud, ko so ga namenili, da je prireditev uspela in dosegla svoj namen. Zahvaljujemo se tudi lastnikom in najemnikom lokalov v trgovskem centru Spar za podano soglasje, da se je prireditev lahko odvila v centru in razumevanje, ko je bilo na trenutke pred vhodi v trgovine večja množica ljudi in otrok, ki so se udeležili naših športnih igric.

 

Športna zveza Vrhnika