ŠPORTNIK VRHNIKE ZA LETO 2016 JE ALPSKI SMUČAR ŠTEFAN HADALIN

V petek, dne 17.2.2016, je pretakala v celoti polnem Cankarjevem domu na Vrhniki tradicionalna prireditev Športnik Vrhnike za leto 2016. Letos je bil uvod v prireditev posvečen rokometu in zgodovinskemu uspehu slovenske rokometne reprezentance z osvojitvijo bronaste medalje na Svetovnem prvenstvu v Franciji. Igralke starejših deklic Športnega društva rokometna šola Vrhnika so iz dvorane na oder uprizorile rokometno obarvano vzdušje. 

 

Na odru se jim je pridružil Urh Kastelic naš reprezentančni vratar, ki se je na našo prošnjo, na prireditev pripeljal iz Maribora. Velika dvorana Doma Ivana Cankarja je bila  premajhna za vse športnike prejemnike priznanj, trenerje, sorodnike in ostale obiskovalce. Od povabljenih gostov se je prireditve udeležil župan Vrhnike Stojan Jakin, podžupan Občine Log Dragomer dr. Simon Strgar ter številni občinski svetniki Občinskega sveta Občine Vrhnika. Od športnih legend, pa so nas obiskali olimpionik Miro Cerar st., atletinja Brigita Bukovec in ultramaratonec Dušan Mravlje, ki so tudi podeljevali plakete in pohvale. Prireditev je vodil športni novinar Luka Šefic.

V zabavnem delu programa, pa so sodelovali še ritmična gimnastičarka: Nina Žižmond z izvedbo vaje z trakom pod vodstvom trenerke Urše Cvetko.  S svojim nastopom so se predstavili tudi člani ŠD Log Dragomer, navijaška skupina Žabice. Otroški pevski zbor O.Š. Ivana Cankarja z mentorico Ljubico Jelovšek, je  zapel Zdravljico in Odo Radosti. Učenci glasbene šole Vrhnika Skupina JAZZ BAND so izvedli glasbeno točko: Chameleon.

Komisija za izbor športnika leta 2016 v sestavi:  predsednik komisije Matic Vidic in člani Vid Drašček, Daniel Cukjati, Matjaž Justin in Jan Zaletel, je opravila veliko delo izbrati najboljše med številnimi predlaganimi vrhunskimi športniki, z odličnimi rezultati doseženimi v preteklem letu. Priznanja in pohvale je letos prejelo preko sto športnikov bodisi individualno ali kot člani ekip.

Za športnika Vrhnike za leto 2016 je bil proglašen alpski smučar Štefan Hadalin. Prestižni naslov si je več kot zaslužil, saj je bil v letu 2016 na Svetovnem mladinskem prvenstvu v Sočiju v  Rusiji, v kategoriji starejši mladinec z osvojenimi naslovi svetovanega prvaka veleslalomu, alpski kombinaciji in ekipni tekmi. Na državnem prvenstvu v Kranjski gori je osvojil naslov državnega prvaka v slalomu in v kombinaciji slalom-veleslalom-smuk, ter v mladinski konkurenci je osvojil naslov državnega prvaka v slalomu, alpski kombinaciji, v kombinaciji slalom-veleslalom-smuk in veleslalomu. Čeprav se je v času prireditve nahajal na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu, nam je po več poskusih le uspelo vzpostaviti video in avdio povezavo in Štefana Hadalina pričarati v dvorano in ga pozdraviti ter ga slišati in videti v živo.

Ob tem velja omeniti tudi prejemnika Posebnega priznanja Športne zveze Vrhnika g. Bojana Lamprehta za več kot 37 letno bogato in uspešno tekmovalno, trenersko, sodniško, predsedniško, organizacijsko, strokovno in mentorsko delo na področju športnega streljanja v Strelskem društvu Vrhnika.

Vsem prejemnikom priznanj in pohval iskreno čestitamo in pozivamo, da svoje rezultate še izboljšajo in dosežejo svoje cilje. Tistim, ki priznanj letos niso prejeli, pa želimo vzpodbuditi k še bolj zagnanem treningu in vztrajanju na športni poti, pa bodo tudi sami prejeli tovrstna priznanja. 

 

Za sodelovanje in pomoč pri organizaciji in izvedbi prireditve se vsem najlepše zahvaljujemo.

Kot najavljeno na prireditvi bomo objavili prepis vseh rezultate nagrajenih in pohvaljenih športnikov, kot so jih navedli predlagatelji v vlogah.

                                                                                                                                    Športna zveza Vrhnika