POSEBNO PRIZANJE

POSEBNO PRIZNANJE ZA DOLGOLETNO  USPEŠNO TEKMOVANJE IN DELOVANJE  NA PODROČJU  ŠPORTNEGA STRELJANJA :

POSEBNO PRIZANJE

 

Bojan Lampreht, strelstvo, zračna puška, član in trener ter predsednik Strelskega društva Vrhnika

Bojan Lampreht je do srednje šole živel v Slovenskih Konjicah. Že njegov oče, Alfonz LAMPREHT, je bil velik ljubitelj strelstva in dolgoletni strelski sodnik in strelski delavec. Družinsko tradicijo strelstva je nadaljeval Bojan Lampreht in ljubezen do strelstva prenesel tudi na sinova Primoža in Bojana. S streljanjem je začel že v OŠ Dušana Jereba v Slovenskih Konjicah in bil član SD Tone Meliva ter nadaljeval v srednji šoli v Tacnu, kjer je imel vse možnosti za trening in nadaljevanje ukvarjanja s strelskim športom, katerega je redno gojil naprej in v katerega je zaljubljen že vse svoje življenje.

Službena pot ga je 1979 leta pripeljala na Vrhniko in tako je postal član Strelskega društva Vrhnika že leta 1980.

Uspešno je tekmoval s serijsko zračno puško, kjer je bil vsa leta občinski prvak, pomembnejše njegove uvrstitve pa so bile večkratni regijski in državni prvak. Poleg tega je bil v letu 1993 nosilec državnega rekorda. Uspehe pa je dosegal tudi v streljanju s standard puško in polavtomatsko puško v trojnem položaju.

Mesto predsednika društva je prevzel leta 1987 in bil pobudnik, da se na Vrhniki zgradi strelišče za zračno orožje, s čimer bi pridobili prepotreben prostor za to dejavnost  in pomemben športni objekt. Aktivno se je vključil v pridobivanje dokumentacije in izgradnjo strelišča na Črnem orlu. Po nekajletnem delu so zgradili strelišče, nakupili najnujnejšo opremo in orožje, da so lahko pričeli z vadbo tudi v najnižjih starostnih kategorijah.

Vzporedno z izgradnjo strelišča se je tudi strokovno izpopolnjeval in opravil izpit za državnega sodnika za discipline puška in pištola.

Izpit za inštruktorja športnega strelstva je opravil na Fakulteti za šport leta 1986, v nadaljevanju, pa leta 2012 še B licenco za trenerja športnega strelstva I. 

Na osnovi lastnih izkušenj in pridobljenih znanj je to znanje začel uspešno prenašati na članstvo v društvu. Največji uspehi, ki so jih dosegli člani strelskga društva so rezultat njegovega strokovnega znanja in dela. V tem času so dosegli 10 ekipnih naslovov državnih prvakov in preko 20 posamičnih naslovov državnega prvaka in postavili 3 državne rekorde, od katerih sta dva še vedno veljavna. V zadnjih letih je društvo izredno povečalo članstvo v najmlajših kategorijah, ki uspešno tekmujejo tako v regijskem kot na državnem nivoju. V vseh letih tekmovanja je prejel preko 900 najrazličnejših odličij in priznanj. Vendar mu po lastnih navedbah največje zadovoljstvo predstavljajo rezultati njegovih varovancev.

Pred štirimi leti je društvo pridobilo nove prostore v prostorih vojašnice na Stari Vrhniki in brez njegovega volonterskega prizadevanja, žrtvovanja svojega prostega časa, znanja in izkušenj,  zagotovo ne bi na Vrhniki prišli do sodobnega strelišča in dobrih pogojev za strelski šport, kot jih imamo danes.

Zaradi njegovih športnih rezultatov, zaslug pri organizaciji in strokovnem delu za razvoj športnega strelstva v občini Vrhnika, mu Športna zveza Vrhnika podeljuje posebno priznanje.