Športnik leta Hadalin prevzel priznanje

Vrhnika, 24. februar – Pred tednom dni za »Športnika leta« razglašen Štefan Hadalin, je priznanje prevzel danes v županovem kabinetu. Uradne podelitve v Cankarjevem domu se namreč zaradi svetovnega prvenstva v St. Moritzu ni mogel udeležiti.

 

»Ponosen sem nate. Nisi prvi smučar z Vrhnike, si pa najboljši,« so bile besede župana Stojana Jakina, ko mu je segel v roke in predal priznanje v družbi predsednika vrhniške športne zveze Gvida Mravljaka. Na sprejemu sta bila navzoča še direktorica občinske uprave Vesna Kranjc in Štefanov dedek Leon Marjan Možina, sicer do nedavnega dolgoletni predsednik Smučarskega društva Vrhnika.
V sproščenem klepetu je bilo govora o Štefanovi smučarski poti, predvsem pa o slalomski tekmi za svetovni pokal v St. Moritzu, kjer mu je uspel najboljši podvig do sedaj – deseto mesto. »Imel sem skrito željo, da pridem med petnajsterico, tako da so bile na koncu tudi solze sreče,« je dejal smučarski reprezentant. Zaenkrat je njegova paradna disciplina slalom, v katerem ima po njegovih besedah še veliko rezerve, »… a upam, da tudi v veleslalomu v letu ali dveh pridem do nivoja, ki ga imam danes v slalomu. Ne želim, da ljudje mislijo, da sem samo slalomist.« Ker se njegovi uspehi stopnjujejo, se od njega veliko pričakuje v Kranjski gori na pokalu Vitranc v začetku marca. Nenazadnje bodo tam tudi avtobusi Vrhničanov. »Upam na najboljše, ampak najprej moram dobro odpeljati – to je moja dolžnost, srečanje z navijači in veselje prideta na vrsto šele po tekmi.«

 

Gašper Tominc, foto: GT