FINALE SLOVENSKE BOKSARSKE LIGE NA VRHNIKI

V športni dvorani pri O.Š. Antona Martina Slomška je v soboto, dne 18.3.2017, v soorganizaciji Boksarskega kluba Barje, Boksarske zveze Slovenije, Športne zveze Vrhnika in Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika potekalo finale boksarske državne lige.

 Nastopilo je 14 boksarskih klubov iz Slovenije. Med trenerji je bil tudi slovenski svetovni boksarski prvak Dejan Zavec, ki je prišel na Vrhniko s svojimi varovanci iz svojega kluba. Dopoldan je bil namenjen registraciji in tehtanju borcev in ob 13. uri je šlo za res. Borci so prekrižali pesti v številnih izjemno zanimivih boksarskih dvobojih. Že najmlajši so pokazali  že zavidanja vredno tehniko in širok nabor udarcev. Na polni tribuni, pa so številni navijači iz celotne Slovenije glasno bodrili svoje borce. Tako kot so se športno borili borci v borbah so tudi navijači zaploskali vsaki dobri potezi ali udarcu in zaploskali zmagovalcu, ne glede iz katerega kluba le ta prihaja. Med zanimivostmi je za omeniti, da sta dvoboje sodila tudi sodnika iz republike Hrvaške, ki sta se po objektivnosti odrezala celo bolje od domačih kolegov.

Na koncu prireditve sta David Nagode predsednik Boksarskega kluba Barje in mag. Gvido Mravljak, predsednik Športne zveze Vrhnika podelila kolajne in pokale najboljšim. Prvo mesto je zasedel Boksarski klub Ring iz Ptuja, drugo mesto KB Intercom iz Celja in tretje mesto BK Portorož. Celotno prireditev je odlično povezoval poznani radijski voditelj Miha Deželak.

Po odzivih večine nastopajočih, trenerjev in gledalcev je prireditev odlično uspela. Boksarski klub Barje se je skupaj s soorganizatorji več kot potrudil, da je to zanimivo prireditev speljal brez napak. Zato verjamemo, da bomo tudi v prihodnje še gledali boks na Vrhniki. Temu, pa bodo zagotovo sledili tudi mladi, da bo tudi več tekmovalcev iz domačega kluba.