Državno prvenstvo v atletiki za kategorijo mlajših dečkov

V Mariboru je 21. in 22. junija potekalo državno prvenstvo v atletiki za kategorije U 12 in U 14. Atleti Športnega društva Vrhnika so v dveh dneh nastopili v štirih disciplinah in štafeti 4 x 100 metrov.

Prvi dan, v soboto 21.6.2014, je bila prva disciplina skok v višino. Nastopila sta dva naša atleta. Rok Skvarča je zasedel 3. mesto, Miha Možina pa je osvojil prvo in postal državni prvak. Tega dne sonaši atleti  nastopili še enkrat, in sicer v štafeti 4 x 100 metrov. Štafeto so sestavljali: Tadej Tinta, Martin Molk, Rok Skvarča in Miha Možina. Fantje so dobro začeli, lepo predajali in na koncu prvi pritekli skozi cilj. Vodili so od štarta pa skoraj do cilja, kjer jih je za malenkost prehitela štafeta celjskega Kladivarja. Ker so bili slednji diskvalificirani, je naša štafeta osvojila naziv najhitrejše v državi.

Drugi dan, v nedeljo 22.6.2014, so naši atleti nastopili v treh disciplinah. Začel je Miha Možina v metu vortexa. Vrgel ga je 61,43 m ter vse tekmece premagal za več kot 4 metre. Nato je v teku na 60 metrov nastopil Tadej Tinta, ki je s časom 8.23, v končni razvrstitvi zasedel deveto mesto. Končni nastop je pripadel Martinu Molku v teku na en kilometer. Martin je tekel taktično izredno zrelo, dobro razporedil moči in na koncu v podaljšanem šprintu ugnal vse tekmece.

Izmed vseh odličnih atletov moramo izpostaviti Miho Možino, ki je iz Maribora prinesel kar tri zlate medalje, in sicer v skoku v višino, metu vortexa in kot član štafete 4 x 100 metrov.

Če potegnemo črto, so atleti Športnega društva Vrhnika v treh disciplinah in štafeti osvojili naslove državnih prvakov, temu pa dodali še eno tretje in deveto mesto.

 

Za izredne nastope vsem atletom čestitamo!